ZÁŽITKOVÁ VÝSTAVA

Žáci 7. B společně se sedmáky z Chlumu u Třeboně vyrazili dne 8. dubna do Českých Budějovic, kde se zúčastnili zážitkové výstavy, , kterou připravila Jihočeská hospodářská komora. Cílem této akce bylo zapojit se do projektu JOBITY – Future Jobs in Innovation & Technology, zaměřeného na zvýšení povědomí mladých lidí o možnostech zaměstnání v regionálně specifických inovativních a technologických odvětvích.

Žáci byli rozděleni do pěti skupin po deseti dětech a postupně se přesouvali mezi jednotlivými stanovišti. Nejvíce oblíbeným stanovištěm byla MODI Robotika, kde si žáci vyzkoušeli konstrukci auta i s dálkovým ovládáním. Ostatní stanoviště byla také zajímavá – v animačním studiu si děti vytvořily svůj vlastní animák, při gravírování laserem si každý vygravíroval svůj motiv na pravítko, během sítotisku si zkusili žáci vytvořit baťoh s vlastním obrázkem. Na jednom ze stanovišť byla možnost vyzkoušet si práci s green screenem.

Všem se výstava velice líbila, každý si odnesl spoustu zážitků a nových informací, které se v budoucnu budou určitě hodit.

 

Aneta Frühaufová, Markéta Bednářová

« z 2 »