DSMC = DOPRAVNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH CYKLISTŮ

Soutěže se zúčastňujeme dlouhodobě a naše týmy v posledních letech postupují do okresního i krajského kola. Letos jsme dosáhli historicky nejvýše, oba týmy naší školy zvítězily v okresním kole, kde tým ve starší kategorii famózně obsadil „celou bednu“.
A jak se přesvědčili sami soutěžící, kdo je připraven, není zaskočen. Kromě domácí přípravy se chlapci a dívky scházeli ve škole před vyučováním a trénovali dopravní značky a jízdu v křižovatkách, prakticky se seznamovali se zásadami 1. pomoci a v tzv. labyrintu hledali bezpečnou cestu pro cyklistu. Jízda zručnosti a jízda po dopravním hřišti, za dodržení všech silničních pravidel, tak zůstávala na jejich samostatné přípravě. Až před krajským kolem jsme využili možnost si překážky vyzkoušet v areálu místního dopravního hřiště.
Poděkování za výbornou reprezentaci školy a města, za předvedené výkony a vědomosti patří Barušce Martínková, Kristýnce Kolbekové, Lukáši Mátlovi a Ríšovi Jedlinskému z 5. A.
Opakovaně úspěšní byli letošní deváťáci Pája Matoušková, Ája Lorencová, Ota Fischer a Šimon Mrkvička. Všem byla udělena pochvala ředitele školy.

« z 2 »